Cheesecake: historien om en klassisk amerikansk dessert.

CHEESECAKE 

Cheesecake är en populär godsak över hela världen. Det finns flera varianter, såsom New York Cheesecake, no-bake Cheesecake och Classic Cheesecake. En rik och krämig smak med en lätt syrlig och söt ton. Texturen är slät och tät. Men varför stanna där?

På Puratos är vi orubbliga i vårt engagemang för excellens som en ledande leverantör av ingredienser och lösningar för konditori. Med ett orubbligt fokus på kvalitet och innovation är vi de betrodda partnerna för företag som vill höja sina Cheesecake-erbjudanden.

Följ med oss när vi utforskar de olika variationer som Cheesecake inspirerar till – från det klassiska receptet som erövrade världen till kreativa, hälsosammare och mer hållbara nytolkningar som svarar på de senaste konsumenttrenderna.

Cheesecake Recept
Klassisk Cheesecake
En tidlös klassisk cheesecake med Deli Cheesecake 2.0.
Cheesecake Health & Well-Being
Adding more fruit and less of the rest, a healthier cheesecake to satisfy the entire family
Hållbar Cheesecake
Genom att tillsätta lokalt odlade frukter till en klassiker inom konditoriet för att öka medvetenheten om det ekologiska fotavtrycket.

EN KORT HISTORIA OM CHEESECAKE

Visste du att cheesecake är den äldsta pajen i världen som vi fortfarande njuter av idag? Enligt traditionen serverades en vit cheesecake med honung redan till atleterna under firandet av de första olympiska spelen år 776 f.Kr. Men den version vi känner till idag skapades ursprungligen år 1545 med en fransk ost som bas för fyllningen.

År 1872 försökte en mjölkbonde från Chester, New York, att reproducera denna franska ost, men det gick inte som förväntat. Hans resultat skulle senare bli känt som färskost och förändrade cheesecake för alltid.

De flesta källor är överens om att det var Arnold Reuben, ägare av Reuben’s Restaurant and Delicatessen, som krediteras för att ha skapat den New York-cheesecake vi känner till idag på 1920-talet.  

Nu erkänd som en av Amerikas favoritsötsaker, har den 30 juli valts som datum för den årliga firandet av National Cheesecake Day i USA.

Konditorilösningar
Kakblandningar
Med kakblandningar kan du snabbt, enkelt och kostnadseffektivt tillverka ett oändligt antal olika kakprodukter. så som sockerkaka, anslag mm.
Blandningar för vaniljkräm
Puratos vaniljkrämsblandningar ger bagare och konditorer en utsökt och mångsidig vaniljkräm.
Fyllningar
Upptäck Puratos fruktfyllningar samt populära chokladfyllningar och nöt- och gräddfyllningar som passar dina applikationer och processer.
Fina konditori blandningar
Puratos sortiment av fina konditori blandningar erbjuder ingredienser av hög kvalitet, utsökta smaker och färskhet som garanterat lockar och tillfredsställer dina kunder.
Glasyr, fudge och ganach
Glasyr, fudges och ganacher kan användas för att förädla alla konditori- och bageriprodukter.
Mousse- och bavaroisblandningar
Med våra mousse- och bavaroisblandningar kan du skapa härliga och sofistikerade efterrätter, oavsett storlek, form eller typ.
Toppings utan mjölkprodukter
Med hjälp av icke-mjölkbaserade toppings kan du differentiera dina produkter genom smak och innovation.
Konditorirecept och deras nytolkningar
Cheesecake: historien om en klassisk amerikansk dessert.
Cheesecake är en älskad godsak över hela världen. Upptäck dess historia och utforska de olika variationer den inspirerar till.
Éclair: ursprunget till en ikonisk fransk klassiker
Älskad av alla, chokladéclairen är ett klassiskt franskt bakverk. Upptäck dess ursprungshistoria och utforska de olika variationer den inspirerar.
Sachertårta-berättelser: där tradition möter innovationer.
Upptäck historien som Sachertårtan har att berätta och följ med oss när vi utforskar de olika variationer som den inspirerar. Från det klassiska receptet som imponerade på Österrike till kreativa, hälsosammare och mer hållbara nytolkningar som svarar på de senaste konsument trenderna.