På Puratos strävar vi ständigt efter att öka vår positiva inverkan med skapandet av innovativa livsmedelslösningar som främjar hälsa & välbefinnande och stadigt föra företag, kunder, människor och planeten framåt. Som ett ansvarsfullt livsmedelsföretag vet vi också hur viktigt det är att ta väl hand om vår planet. Det är därför vi lanserade ett Life-Cycle Assessments (LCA)-initiativ som syftar till att analysera miljöpåverkan från våra produkter och hjälpa våra kunder att accelerera sina hållbarhetsambitioner. 

FULLSTÄNDIG UTVÄRDERING AV MILJÖPÅVERKAN

LCA mäter en produkts miljöpåverkan under hela dess livscykel, från inköp av alla råvaror och resurser till slutet av livslängden. Varje distinkt del av försörjningskedjan analyseras noggrant, vilket ger alla parter – från odlare till konsument – ​​kritisk information om produktens fullständiga miljöpåverkan, vilket underlättar mer informerade och miljömedvetna inköpsbeslut. Utrullningen av LCA-initiativet understryker vårt djupt rotade engagemang för framtida generationer och att förflytta planeten framåt genom innovativa livsmedelslösningar.

Vi började LCA-analysen med den banbrytande Plant Forward  produktsortiment av växtbaserade mejeri-, ägg- och smörersättningslösningar. Resultaten har varit häpnadsväckande.

LCA-studier drog slutsatsen att miljöpåverkan från vårt innovativa äggtvättalternativ Sunset Glaze var  59 % lägre än pastöriserade ägg och smöralternativ Mimetic hade en miljöpåverkan tre gånger lägre än mejerismör. Det betyder att ett byte från mjölksmör till Mimetic kan minska ett ton CO2-utsläpp för varje ton croissanter som produceras – vilket motsvarar att plantera 50 träd. 

Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao- Trace, vår nylanserade mjölkliknande växtbaserade choklad, har också utvärderats. Den mejerifria, nötfria chokladen visade sig ha 13 % lägre miljöpåverkan än mejerimjölksekvivalenten.

HJÄLPER VÅRA KUNDER ATT ACCELERERA SINA HÅLLBARHETSAMBITIONER

LCA-studier av våra växtbaserade alternativ ger robusta bevis för att de är betydligt bättre för planeten, med granulära data som gör att vi kan beräkna exakt hur miljövänliga dessa ingredienser är jämfört med deras djurbaserade motsvarigheter. Som ett resultat kan våra kunder på ett påtagligt och säkert sätt visa sina slutprodukters hållbarhetsuppgifter för kunderna.

För mer information om Puratos hållbarhetsinitiativ eller våra växtbaserade alternativ till djurbaserade ingredienser, vänligen kontakta oss: