Här på Puratos förstår vi kraften i innovation. Vi tror också på att bevara traditionella sätt att baka bröd och tillverka choklad. Genom att förena denna innovation med tradition kan vi erbjuda dig det allra bästa. Vår passion för natur, äkthet och mångfald har lett till vår Surdegs Bibliotek skapelse. Det är det ultimata beviset på brödbakningstraditioner, som hjälper till att bevara den urgamla konsten av naturlig jäsning. Med samma passion strävar vi efter att bevara arvet av belgisk choklad.
Att studera brödets historia och dess många användningsområden runt om i världen har gett oss den kunskap vi behöver för att erbjuda dig, konsumenten, det bästa av denna produkt. Men surdegens historia är så rik att vi inte ville behålla allt för oss själva! Därför bestämde vi oss för att skapa "Maison du Levain" (Centrum för Brödsmak), där besökare kan upptäcka surdegens förflutna, nutid och framtid på egen hand.
Omatchad i smak, belgisk choklad har en speciell plats i våra hjärtan, eftersom Puratos faktiskt grundades i Belgien. Därför är vi angelägna om att fortsätta traditionen som har gjort belgisk choklad berömd över hela världen. Belcolade har producerat choklad i Belgien i 30 år, med endast de finaste råvarorna och det belgiska sättet att tillverka choklad. Belcolade använder inget annat fett än kakaosmör och endast naturlig vanilj. Som ett resultat har Belcolade-chokladen en särskild, distinkt smak som klarar sig mycket bra i konsumenternas smaktester. År 2008 förvärvade Belcolade 60 hektar mark i Chunca (tidigare Tikul) i Yucatan, Mexiko, där vi planterade criollo—en av de äldsta, sällsyntaste och finaste kakaosorterna som någonsin funnits. Det finns fem gamla kakaosorter i Mexiko, som vi vill bevara med en liknande modell som den vi använde för vårt Surdegsbibliotek. Därför har vi byggt traditionella mayahyddor på marken, som har använts för att hysa en samling av dessa inhemska sorter. Vi siktar också på att plantera mer än 300 000 träd där (66 000 har redan planterats), för att skapa ett viltreservat och ytterligare bidra till att skydda den lokala miljön och biologiska mångfalden, samt att bevara värdefull kakaohistoria. Puratos samarbetar med Choco-Story-museerna för att dela kakaons historia och förklara hur bönorna förvandlas till choklad. Detta är ett annat utmärkt sätt att främja vår världsklassiga belgiska choklad. Tio museer är redan öppna i Brygge, Bryssel, Paris, Colmar, Prag, Pruhonice, Uxmal, Valladolid, Playa del Carmen och Beirut.
Puratos kommer alltid att sätta sina människor först. Vi balanserar innovation med tradition för att säkerställa överlägsen kvalitet som aldrig kompromissar med våra värderingar och går utöver det vanliga för att dela vår framgång med dem som går med oss på vägen.
Vi arbetar i harmoni med de samhällen vi är en del av: vi strävar efter att säkerställa säkra och stabila inkomster för bönder runt om i världen och investerar i att erbjuda livsförändrande utbildningsmöjligheter i våra bageriskolor.