Puratos är lika engagerad i människor som för miljön, och det är därför vi lovar att göra allt vi kan för att hjälpa dem i de samhällen vi arbetar med. Från att dela våra kunskaper och färdigheter med dem som är mindre lyckligt lottade än oss själva, till att investera i hållbarhetsprogram som skyddar den biologiska mångfalden och förbättrar levnadsvillkoren för lokalbefolkningen . Med detta i åtanke lanserade Puratos två stiftelser 2016

The bakery school's foundation

Bakery School Foundation bildades för att tillhandahålla kvalitetsutbildning till underprivilegierade ungdomar i utvecklingsländer. 

När Puratos började verka i Indien märkte vi många barn på gatan. De var unga, med lite hopp för framtiden. Deras föräldrar tjänade minimala löner och kunde inte investera i sina barns utbildning. Samtidigt blev det allt svårare för oss att hitta kvalificerade tekniska rådgivare – en kamp som vi delade med våra kunder, som också stod inför en allvarlig brist på skickliga bagare, konditorier och chokladtillverkare. 

Det var så idén till vår bageriskola tog form, och bara några år senare, 2014, öppnade den allra första skolan i Mumbai i samarbete med Bakery School Foundation. Detta följdes av många andra, inklusive Brasilien, Mexiko, Sydafrika, Rumänien och Filippinerna.

Våra kurser är utformade för att ta elever bortom grundutbildningen och ge dem den praktiska utbildning de behöver för att tjäna en anständig lön. I programmet ingår praktik på olika företag, där studenter får betalt. 

Vi är också engagerade i att anställa akademiker vid våra dotterbolag baserat på meriter och prestationer, eller alternativt hjälpa dem att hitta arbete hos våra kunder. Till 2030 hoppas vi kunna hjälpa 1000 ungdomar från utvecklingsländer att förverkliga sin passion på en av våra skolor.

Next Generation Cacao Foundation

Next Generation Cacao Foundation är utformad för att bidra till den sociala, ekonomiska och miljömässiga utvecklingen av kakaoodlingssamhällen som är involverade i Cacao-Trace™-programmet. Det är den ideella organisationen som syftar till att förbättra levnadsstandarden för kakaobönder, och se till att de får en rättvis andel av värdet som genereras i chokladförsörjningskedjan. Stiftelsen uppnår detta genom att dela ut "chokladbonusen", en premie som Cacao-Trace-kunderna betalar.

Stiftelsen fungerar som ett fordon för att samla in och fördela chokladbonusen: 100 % av de insamlade beloppen når bönderna. Alla driftskostnader täcks av Belcolade. 

Related Pages:

Better Life

Puratos will always put its people first. We balance innovation with tradition to ensure superior quality that never compromises our values and go above and beyond to share our success with those who walk with us along the way.

Läs mer

Heritage

Baking and chocolate making are among mankind’s oldest and most valued skills. We take great pride in preserving this heritage.

Läs mer