Hälsa och välbefinnande

Hälsa och välmående på Puratos

Vårt tillvägagångssätt för hälsa och välbefinnande består av 10 byggstenar. 

Korn & frön

Vi ökar mängden spannmål och frön i våra produkter. Dessutom främjar vi användningen av fullkornsvarianter för att stimulera konsumtionen av bageriprodukter som innehåller höga halter av spannmål, fullkorn och frön. Detta hjälper konsumenter runt om i världen att nå sitt rekommenderade dagliga intag av fibrer.

Mindre SOCKER

Puratos hjälper till att minska sockerkonsumtionen genom sitt kompletta utbud av sockerreducerade konditori- och chokladprodukter. Dessutom omarbetar vi befintliga recept med målet att minska sockerhalten med minst 3 %. Eventuella åtgärder för att avlägsna, reducera och/eller ersätta socker bör inte äventyra varken produktens smak eller konsistens.

Mer FRUKT

Vi ökar, när det är möjligt, fruktinnehållet i fyllningarna eller fruktfyllningsinnehållet i den slutliga appliceringen.

Mindre FETT

Vi strävar efter att ta bort eller minska fetter, särskilt av låg näringskvalitet, eller att ersätta dem med fetter av god näringskvalitet. Vi fokuserar också på att ta bort transfettsyror och ersätta dem med hälsosammare fettkällor.

Mindre SALT

Vi erbjuder lösningar för att minska mängden salt i bakverk för att hjälpa konsumenterna att hålla sig till 5 g salt/dag som en del av Världshälsoorganisationens rekommendation.

REN(ARE)-etikett

Allt fler konsumenter vill minska på ingredienser som upplevs som oönskade såsom tillsatser, konstgjorda färger och smakämnen. Puratos erbjuder rena och renare etikettalternativ som möjliggör en kortare, tydligare och renare ingredienslista över de färdiga produkterna.

EKOLOGISK

För att svara på den ökande efterfrågan på mer naturliga produkter tillhandahåller Puratos, när det är möjligt, ett ekologiskt alternativ utan att kompromissa med smak, konsistens och övergripande funktionalitet.

Glutenfri

Eftersom ett ökande antal människor tenderar att undvika gluten i sin kost, tillhandahåller Puratos, när det är möjligt, näringsmässigt balanserade glutenfria alternativ utan att kompromissa med smak och konsistens.

Växtbaserad

Vi bidrar till en bättre planet genom att erbjuda växtbaserade alternativ med smak, textur och funktionalitet så nära den traditionella motsvarigheten som möjligt.

Glad mage

Kopplingen mellan tarmhälsa och allmän hälsa är väl etablerad i konsumenternas sinne: en frisk tarm påverkar både fysisk och mental hälsa positivt. Bageriprodukterna i Puratos Happy Gut-sortiment innehåller alla tarmhälsofrämjande föreningar, såsom specifika typer av fibrer, som kan stödja konsumenternas tarmhälsostatus.

Our

Products

Puratos has a range of products that can help reduce fats and salt in the finished good… but also boost grains and seeds in bakery products.

Discover

Our

Tools & Services

Develop new products or reformulate existing solutions to meet increasing consumer expectations.

Discover