Klassisk smulkaka

Ingredienser

Arbetssätt

Kaksmet
Blanda alla ingredienser på medelhastighet i 5 minuter med en paddeltillsats. Bred ut smeten jämnt i en ram som är 30x40 cm. Tillsätt smulet (se steg 2) ovanpå och grädda i 35 minuter vid 180°. Tid: 35 minuter / Övre temperatur: 180 °C / Nedre temperatur: 180 °C / Spjäll: stängt / 14% vattenförlust

Smuldeg
Vispa Mimetic Incorporation och farinsocker med en paddeltillsats. Tillsätt sedan mjölet och blanda till en grov textur. Alternativ: tillsätt 0,5 till 1% kanelpulver. Tillsätt smuldegen ovanpå smeten (se steg 1) och grädda tillsammans.

Montering
Bred ut kaksmeten jämnt i en ram som är 30x40 cm, strö över smulet och grädda. Låt svalna innan du skär den.

Relaterade Recept
Klassisk smulkaka
Höj dina klassiska smulkakekreationer med våra praktiska recept, med premiumingredienser från Puratos för konsekvent högkvalitativa smulkakor.