Center For Bread Flavour

Puratos har i flera år bedrivit djupgående forskning om hur människor runt om i världen upplever smaken av olika produkter, särskilt bröd. För att samla in större djupare kunskap om brödets smak och jäsningsprocessen öppnade vi vårt Center for Bread Flavour.

 

Beläget i Saint Vith, Belgien, kombinerat Center for Bread Flavor vår expertis inom smak, jäsning och brödmatchning för att visa hur dessa delar påverkar smaken och konsistens av.

Vi är stolta över att biblioteket nu är hem för en unik samling surdegar från bagare över hela världen och har bidragit till identifieringen av mer än 700 typer av jäst och mer än 1500 varianter av mjölksyrabakterier.

 

Om du vill lära dig mer om Center for Bread Flavor eller hjälpa till att odla världens smakarv, besök vår kontaktsida.

Puratos har i flera år bedrivit djupgående forskning om hur människor runt om i världen upplever smaken av färdiga varor, särskilt bröd. För att samla in större insikter om brödsmak och jäsning öppnade vi Center for Bread Favour.

Baserat i Saint Vith, Belgien, kombinerar Center for Bread Flavor vår expertis inom smak, smak, jäsning och brödparning för att visa hur smak påverkar smaken och konsistensen av bröd.

The Puratos Center for Bread Flavour mission

Vi vill vara referensplatsen där bakindustrin, forskare och Puratos anställda samlas för att uppleva och utbyta bästa praxis om de olika aspekterna av smakbildning och jäsningsteknik. Vårt mål är att arbeta tillsammans för att generera kunskap samtidigt som vi skapar färdiga varor med smak bortom fantasi.

The Puratos Center for Bread Flavour mission

Surdegsbibliotek

Ingenting visar vårt engagemang för brödtillverkning mer än Puratos  surdegsbibliotek . Surdegsbiblioteket, som ligger inom Center for Bread Flavour, syftar till att skydda surdegens biologiska mångfald och bevara surdegsarvet och bakkunskapen, och är det första i sitt slag i världen.

Tanken är enkel men viktig. Om en bagare på ett säkert sätt vill förvara ett prov av surdeg kan de ta med det till biblioteket där vi analyserar innehållet och identifierar dess exakta sammansättning och ingredienser. Säkert i biblioteket kan provet sedan hållas vid liv och underhållas i många år framöver.

Vi är glada att kunna säga att biblioteket nu är hem för en unik samling surdegar från bagare över hela världen och har bidragit till identifieringen av mer än 700 typer av jäst och mer än 1 500 varianter av mjölksyrabakterier.

Om du vill lära dig mer om Center for Bread Flavor eller hjälpa till att odla smakarvet i världen, besök  vår kontaktsida  .

Virituell Tour

Upplev en virituell 360° tour in i vårt surdegsbibliotek.