Hallonlängd

Hallonlängd

Innehåll

  1. Hallon Castella
  2. Mördeg
  3. Kastanje cremeux
  4. Chantilly choklad kastanj
  5. Hallon mousse
  6. Röd glaze

1. Castella

Ingredienser

Arbetsmetod

Recept för 1 plåt på 40x60 cm. Vispa Tegral Castella, ägg och honung i 1 minut på låg hastighet och sedan 6 minuter på hög hastighet. Tillsätt oljan gradvis under den sista minuten. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och strö över frysta hallonbitar. Grädda i en däckugn på 180°C i 15-17 min. med stängt spjäll.

2. Mördeg

Ingredienser

Arbetsmetod

Blanda mandelpulver, mjöl, brunt socker, smör och salt till en homogen konsistens i en skål med en vinge. Kavla smeten mellan bakplåtspapper på 2,5 mm. Förskär rektangeln enligt kaklängden. Grädda i en ugn på 170° C i 12 minuter. Öppna spjället.

3. Chestnut cremeux

Ingredienser

Arbetsmetod

Blanda alla ingredienser tillsammans i en skål med en vinge. Spritsa 200 g per insats.

4. Kastanj- och choklad chantilly

Ingredienser

Arbetsmetod

Recept för 5 stycken insatser. Blötlägg gelatinpulver och vatten i 15 minuter. Koka upp färsk grädde, Chantypak, honung och kakaosmör till 80 °C. Häll över chokladen och kastanjepastan (pate de marron). Använd en stavmixer för att få en bra emulsion. Låt svalna över natten. Vispa på låg hastighet och spruta ± 700 g i längderna.

5, Hallonmousse

Ingredienser

Arbetsmetod

Blötlägg gelatin i 15 minuter. Italiensk maräng: Koka socker och vatten till 120°C och häll sockret över äggvitan och fortsätt vispa tills marängen når 35-40°C. Mousse: Tillsätt Starfruit Hallon i den italienska marängen. Tillsätt det smälta gelatinet. Kontrollera temperaturen på basen, mellan 25 och 30°C. Blanda in lättvispad grädde och Chantypak. Spritsa ± 600 g per längd. Valfritt: ersätt 25 % av Startfruit Hallon med Starfruit Röda Frukter.

6. Glaze 

Ingredienser

Arbetsmetod

Värm glasyren till 35-40 °C. Använd en stavmixer för att eliminera luftbubblorna. Applicera glasyren på moussen vid -18 till -20 °C.

Uppbyggnad och dekoration

För insatsen: spritsa först 700 g choklad- och kastanjechantilly, sedan 200 g krämig kastanj och toppa det hela med en Castellakaka med hallon. Skär till 49,5x5 cm och frys in. För längden: Spritsa 600 g hallonmousse, tryck i insatsen och täck den med hallon Castella-tårta. Skär 50x7,5 cm och frys in. Glasera längden med Miroir Glassage Fruit Rouges. Skär ut och lägg på mördegen.

Discover

Related recipes