Chokladlängd

Ingredienser

Arbetsmetod

  1. Blanda alla ingredienser till kakan i 4 minuter på medelhastighet. Bred ut 7 mm på en silpad. Grädda i ± 20 min. vid 180 °C. Frys in.
  2. Bred ut ett tunt lager Vivafil Orange Ginger på den frysta kakan. Skär kakan i streck på 4,5 x 18 cm.
  3. För att göra den växtbaserade chokladmoussen, värm kokosgrädden och häll den över chokladen. Blanda med hjälp av en stavmixer. Vispa Ambiante i ganachen när den når 38 °C. Spritsa moussen i en lång form och placera tårtan i den. Frys innan du tar bort formen.
  4. Blanda alla ingredienser till cocoa croute tills du får en jämn konsistens. Kavla ut den mellan två papper med en tjocklek på 3 mm. Lägg den i frysen så att den går lättare att skära. Skär ut crouten på 7,5 x 21 cm och 2,3 x 21 cm. Lägg på en silpain och grädda i 170 °C.
  5. Koka upp rismjölken och glukos för att göra den växtbaserade glasyren. Tillsätt agar agar och koka upp ordentligt. Häll över chokladen och Miroir Neutre. Blanda med hjälp av en stavmixer. Låt stelna över natten i en plastlåda täckt med plastfolie. Används vid 35 °C.
  6. För dekorationerna, vispa Ambiante och spritsa ut små prickar på ett bakplåtspapper. Gör små hål med hjälp av en varm parisienne-sked. Spraya med chokladspray (blandning av Belcolade Noir Selection CT och Belcolade PPP Cocoa Butter).

Discover

Related recipes