Gå med i en exceptionell värld av exceptionell choklad

30 8 2018

Hållbarhet

På Puratos är vi engagerade i en hållbar framtid för choklad. Det som skiljer vårt Cacao-Trace hållbara kakaoinköpsprogram är att vårt huvudfokus ligger på kvalitet och att skapa ett värde för alla, från kakaobönderna till dina kunder, genom smakförbättring.

Varför bättre fermentering lönar sig för dig

God choklad kan bara komma från väl fermenterade kakaobönor. Precis som ett fantastiskt vin beror på hur dess druvor jäser, ju mer sakkunnigt fermenterade bönor är, desto bättre kommer den slutliga chokladen att smaka.

Det är därför vi tar fermenteringen i vårt Cacao-Trace-program ett steg längre. Vi etablerar efterskördscenter nära våra kakaobönder. Där övervakar och förbättrar våra expertfermentorer fermenteringsprocessen och kontrollerar kakaobönornas kvalitet. Detta säkerställer att vår choklad kommer att ha en genomgående exceptionell smak.

Hur god smak lönar sig för våra bönder

Utbildning, rättvisa och premiumpriser för kakaobönder är en del av vårt hållbara program. Men vi letar alltid efter andra unika sätt att göra Cacao-Trace ännu bättre och förbättra deras liv.

Vår chokladbonus skiljer verkligen vårt program åt

Det är ett sätt på vilket du och dina kunder kan göra en riktigt positiv skillnad för våra kakaobönders liv. För varje kilo choklad du köper går 0,10 € direkt tillbaka till kakaobönderna. Ditt bidrag uppgår ofta till motsvarande en extra månadslön för dem. Det betyder att de får sin beskärda del av den fantastiska chokladen som de har hjälpt till att skapa.

Du kan gå med i en exceptionell värld av exceptionell smak

Cacao-Trace garanterar inte bara att din choklad kommer att smaka exceptionellt gott, det ger dig också möjligheten att göra en verklig skillnad.

Du kommer också att ha en fängslande historia att berätta för dina kunder i en värld där konsumenterna är allt mer måna om hållbarhet och kvalitet. Visa dina kunder att du bryr dig och att din exceptionella smak går långt utöver din choklad.

Prova det själv genom att använda vårt mångsidiga Cacao-Trace-sortiment. Kanske vill du skämma bort dina kunder med en chokladmousse som gör skillnad? Kanske föredrar du att göra en aptitretande chokladlavakaka, en exklusiv pralin eller en läcker brownie att njuta av när du är på språng? Eller kanske du föredrar något ännu mer exklusivt?

Om du vill ha mer information om vår Cacao-Trace-choklad och varför god smak lönar sig för alla, vänligen kontakta din säljare