Ren (are) etikett

Konsumenter vill veta sammansättningen av deras mat. Därför ägnar de mer uppmärksamhet åt produktetiketten. Konsumenter föredrar korta, rena och tydliga etiketter, med huvudsakligen naturliga ingredienser och ingrediensnamn som de känner till eller förstår.

Clean(er) Label

Clean Label är en allmänt accepterad term som används i branschen, men som det inte finns någon regulatorisk definition för. Det kommer ofta i att vissa ingredienser tas bort eller reduceras (t.ex. inga tillsatser, inga konserveringsmedel, inga konstgjorda färgämnen, inga konstgjorda smakämnen,...).

Den vanliga uppfattningen är att en ren märkt produkt ska bestå av en kort och tydlig lista över "kända" ingredienser. Den allmänna opinionen kring det utvecklas kontinuerligt och skiljer sig avsevärt mellan regioner och länder. Utöver detta är clean label ett rörligt mål. På Puratos hittar vi det därför mer lämpligt att välja termen clen(er) label (ren(are) etikett) eftersom det visar att det inte är ett sluttillstånd utan en pågående process.

Ingredienssynergier

På Puratos har vi expertis inom ingredienser till bageri, konditori och choklad. Vi kan ofta hjälpa till att skapa kortare och tydligare ingredienslistor för en färdig produkt, då vi behärskar samspelet mellan alla ingredienser. Ta en fylld muffins till exempel. Vi erbjuder alla produkters ingredienser: mixen för att baka den, men också fyllningen och dekorationen. Genom att leta efter synergier mellan de olika komponenterna garanterar vi att vi kan minska det totala antalet ingredienser som nämns på etiketten.

Cleaner där det är möjligt

Puratos har ett enormt arv av produkter som redan har varit framgångsrika i decennier. Precis som S500 är det känt som den bästa brödförbättraren. För dessa produkter erbjuder vi vårt standardsortiment och clean(er) label alternativ. Varje ny produkt är dock per definition formulerad på ett sådant sätt att den är så ren som möjligt redan från början.

Få reda på mer

Nyfiken på vilka Clean(er) Label-lösningar Puratos har att erbjuda på din lokala marknad?