Växtbaserad Chokladfrestelse

Ingredienser

Arbetsmetod

Chokladbrownie
Rosta linfröna och låt dem svalna. Blanda dem till pulver och tillsätt vattnet. Låt det svälla i cirka 20 minuter. Tillsätt florsockret och vispa i ca 15 min på hög hastighet med en visp i ca 15 min. Värm upp kokosoljan tillsammans med PatisFrance Praliné Amandes 50 % och Belcolade Noir Origins Papa New Guinea 73 Cacao-Trace till 40 °C. Blanda i den tidigare blandningen och tillsätt det siktade mjölet, Belcolade kakaopulver och salt. Blanda så att det blir en homogen smet. Spritsa 30 g brownie- deg i varje silikonform och lägg 3 g hackad mandel på toppen av varje kaka. Grädda vid 170 °C i ca 14 minuter. Låt svalna. Ta inte ur formen.

Yuzu chokladmousse
Koka upp vatten och yuzu-juice och tillsätt det i Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace-choklad och Belcolade Kakaosmör och blanda med en stavmixer. Tillsätt havregrädden och blanda igen. Låt svalna i kylskåp till 5 °C. Före användning, vispa blandningen i maskin tills du får en mousse-textur. Fyll den tidigare brownieformen med först en bit av den frysta brända nektarinfrukten och fortsätt med chokladmoussen. Fyll upp några silikonformar med en diameter på 4 cm som är halvklotformar och frys in dem.

Bränd nektarin frukt
Skär persikorna i små tärningar. Grädda dem i en stekpanna med kokosfett. Blanda socker och pektin och tillsätt det till persikorna. Grädda i några minuter, tillsätt citronsyran och blanda väl med en spatel. Tillsätt Fleur de Bière och bränn av persikorna. Fyll en cirkelform i silikon med en diameter på 3 cm och en höjd på 1 cm med persikofyllningen och grädda i 100 °C i 1 timme. Låt den svalna och lägg den i frysen. Avforma de frysta persikocirklarna.

Mjölkchokladöverdrag
Temperera Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace-chokladen till 35 °C och tillsätt druvkärnolja och rostade hackade mandlar.

Mjölkchokladglasyr
Blanda socker och pektin. Värm sojamjölken och glukosen till 50 °C och tillsätt pektin-sockerblandningen. Koka upp allting. Häll på Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace choklad och blanda med en stavmixer. Tillsätt den lätt uppvärmda Puratos Miroir Glassage Neutral och blanda igen. Låt stelna och svalna. Värm upp till 40 °C före användning och blanda igen med en stavmixer för att avlägsna luftbubblor.

Uppbyggnad
Grädda brownien i silikonformarna och låt den svalna. Lägg en cirkel av persikofyllningen på toppen. Vispa yuzu-chokladmousse och fyll silikonformen. Ställ in i frysen. Fyll halvklotformar i silikon med chokladmousse, använd samma antal formar som de föregående och frys in. Doppa den frysta brownie-peach-yuzu-moussen i chokladöverdraget och dekorera toppen med florsocker. Glasera de halvklotformade yuzu-chokladmoussen och lägg en på toppen av desserten. Dekorera med chokladdekoration gjord av Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace-choklad.

Om det här receptet:

Author: Michel Eyckerman

International Technical Advisor Chocolate

Discover

Related recipes