Citronmarängpaj kreativ

Ingredienser

Arbetsmetod

Mördeg

Blanda alla ingredienser till en homogen deg i en skål med en vinge.

Kavla till 2,5 mm. Skär en skiva som passar till botten av moussen beroende på vilken silikonform som används.


Citron mousse

Blötlägg gelatin och vatten i minst 15 minuter före användning.

Värm upp Deli Lemon Pie och gelatin till 30°c.

Vänd ihop den lättvispade Passionata.

Spritsa upp i silikonformen och frys in.


Citron gelé

Blanda agar och socker, tillsätt i vattnet tillsammans med Starfruit citron. Låt dra i 15 minuter.

Koka upp blandningen och låt den sjuda i 2 minuter.

Häll upp på en silikonmatta och låt svalna.


Italiensk Maräng

Koka socker och vatten till 116-121C och häll på de lättvispade äggvitorna.

Fortsätt att vispa på medelhög hastighet tills smeten har rumstemperatur.

Rita på bakplåtspapper cirklar som är 1 cm mindre än den skiva av mördeg som användes i botten av moussen.

Vänd på bakplåtspappret och spritsa ut marängen efter den ritade linjen.


Glaze

Värm upp glasyren mellan 35 och 40 °C.

Tillsätt några droppar gul livsmedelsfärg eller gurkmejapulver för att färga den.

Använd en stavmixer för att eliminera luftbubblorna.

Applicera glasyren på moussen vid -18 till -20 °C.


Discover

Related recipes