Klassisk Yule Log

Klassiskt recept på Yule Log: Ett traditionellt recept på rulltårta med chokladganache

Ingredienser

Arbetssätt

Sockerkaka
I en mixer med visptillsats, vispa alla ingredienser tillsammans i 7 minuter på hög hastighet. Bred ut smeten till 6 mm tjocklek på bakplåtspapper och grädda. Ta ut kakan ur bakplåten så snart den kommer ut ur ugnen för att undvika efterbakning och att kakan torkar ut. Täck med bakplåtspapper och en plåt i 20 minuter.

Chocolate Diplomat
I en mixer med visptillsats, blanda cremyvit classic och vatten i 5 minuter på medelhastighet. Smält chokladen till 40°C och tillsätt den i vaniljkrämen. Vispa grädden till styva toppar och vänd ner den i chokladkrämen.

Ganache
Smält ganachen till 35°C och bred ut den på den bakade sockerkakan.

Krispigt lager
Smält chokladen till 40°C, tillsätt pralinen och Crousticrep försiktigt tills alla ingredienser är väl täckta för att undvika fuktpåverkan i produkten. Bred ut ett tunt lager på bakplåtspapper, lika långt som rulltårtan och 15 cm brett.

Velvet Spray
Smält kakaosmöret och chokladen separat innan du kombinerar dem och spraya vid cirka 32°C. Spraya på den frysta bûchen.

Montering
Bred den smälta ganachen på sockerkakan och låt den stelna innan du tillsätter diplomatkrämen. Rulla ihop bûchen och förslut den med bakplåtspapper, förvara i kylskåp eller frys tills krämen har stelnat helt. Använd en spatel för att ojämnt bre ut resten av diplomatkrämen för att ge en barkliknande textur på toppen av rulltårtan. Bred ut ett tunt lager av det krispiga lagret på bakplåtspapper, lika långt som rulltårtan och 15 cm brett, lägg bûchen på och förslut sidorna med bakplåtspapper, och frys. Spraya velvet-effekten på den frysta yule log och tillsätt chokladdekorationen.

Upptäck Nutrition info

311.81Kcal
Energy

1304.31Kj
Energy

15.89g
Fat

10.15g
Saturates

36.16g
Carbohydrates

25.05g
Sugars

*

UPPTÄCK VÅRA

Relaterade Recept